Top 10 kado's voor een man/ jongen

He, wat lastig... Weer een verjaardag van een vriend, van je vader of je vriendje. Wat moet je ze geven? Hier loop ik zelf ook tegen aan. Voor mijn vriendinnen kan ik best nog wel eens wat vinden, maar voor jongens- en of mannen? Dat is een stuk lastiger. Daarom hierbij, 10 kado's voor een man/ jongen.

1. Uiteten

Klinkt lekker cliché.... Uiteten gaan, maar het kan super gezellig zijn, vooral als je het niet vaak doet. Maar... het maakt natuurlijk wel uit, met wie je uiteten gaat. Of je het met je vader doet, met je vriend of vriendje.

Zelf ben ik nog nooit alleen uiteten geweest met mijn vader omdat we dit A. bijna nooit doen met het gezin en B. dit niet echt ons ding is. Het kan wel leuk zijn.... Mijn vader zou dat nooit verwachten en ik denk stiekem wel dat het hem leuk lijkt.... Gewoon even vader dochter tijd. 

Samen met je vriendje kun je het ook gezellig maken. In plaats van dat hij je mee uit neemt, vraag jij hem mee uit. Maak er iets van dat je helemaal zelf hebt gepland. Het restaurant, de tijd en alles er omheen. Dit vinden jongens best aantrekkelijk... Iemand die zelf beslist en doet. Niet iemand die onzeker is en alles aan een ander vraagt, maar ook zelf beslist.

2. Voedselpakket

Als we nu toch bezig zijn met eten kunnen we ook dit wel noemen, een voedselpakket. Zelf vind ik dit erg leuk. Een pakket waar je van alles in stopt wat hij lekker vindt. Als je oud genoeg bent kun je ervoor kiezen om er wat biertjes in te doen samen met wat lekkere snacks.

3. Movie-night pakket

Ook dit is super leuk... Het lijkt een beetje op het idee hierboven. Maar deze keer koop je niet alleen eten maar ook een lekkere trainingsbroek en een cadeaubon voor een film (als je geen Netflix hebt). Heb je wel Netflix? Schrijf dan op een brief dat je samen een movie-night wil houden en dat hij de film mag uitkiezen.

Dit idee is vooral leuk voor je vriendje.... Je kunt dit ook samen doen met je vader, als vader dochter tijd. Maar met een gewone vriend lijkt mij een beetje akward.

4. Game of leesvoer

We vergeten vaak dat er ook jongens zijn die van lezen houden. Koop daarom een leuk boek of tijdschrift. Weet je niet wat voor soort boek of tijdschrift hij leuk vindt? Koop dan een boekenbon. Maar..... Er zijn (en blijven) zowel mannen als jongen die van gamens houden. Koop nou net die ene game waar hij het altijd over heeft... Hij zal je eeuwig dankbaar zijn!!

5. Verzorgingspakket

Je kent ze wel... Van die pakketjes met van die lekkere luchtjes en zeep. Deze kun je ook zelf maken! Loop de Etos (Rituals als je het wat luxer wil) even in en stel een leuk pakketjes samen. Kies lekkere luchtjes, soorten zeep en shampoo bij elkaar. Je kunt er voor kiezen om het te laten inpakken bij de kassa, maar het is natuurlijk wel net zo leuk als je het zelf doet. 

Ps: Als je slim bent kies je een luchtje en zeep die ook jij lekker vindt ruiken. Kun je mee genieten!

6. Accessoires en kleding

Als je denkt dat wij vrouwen zijnde als enige om ons uiterlijk geven heb je het mis. Ook mannen doen dit! Zelf vind ik het mooi als een man een horloge of een riem draagt. Als je al getrouwd bent met je man is het super leuk om een horloge met een bericht op de achterkant te geven. (Dit is ook mogelijk als dochter of zoon zijnde).  Veder zijn er ook echt mannen armbanden, kettingen en bandans.

7. Hobby producten

Heeft je vader, vriend of vriendje een hobby? Dan is het super leuk om daar iets mee te doen. Voetbalt hij, koop dan een nieuw bal, tas of misschien wel een T-shirt met zijn naam erop. Ook kun je ervoor kiezen om een kaartje te kopen naar een wedstrijd en hier samen naar toe te gaan.

8. dagje weg

Super leuk om te doen! Met z'n 2e er op uit. Kies ervoor om eens een dagje weg te gaan. Ga naar de dierentuin een museum of struin een stadje door. Misschien dat je onderweg nog wel wat vind dat hij leuk vindt. En hé, als het erg gezellig is boek je toch gewoon een hotel. (Nee niet zo.... Jij dirty mind ;-) ). 

9. Geef iets zelfgemaakt

Wat is er nou leuker dan iets zelfgemaakts te krijgen. Dit kun je zowel aan je vader als vriend, broer als vriendje geven. 

Voor je vader en broer kun je ervoor kiezen om een soort fotoboek te geven met foto's dat jullie nog klein waren, of dat je net geboren was en als een kleuter met je vader speelde.                           

 Voor je vriendje kun je ervoor kiezen om een boekje te maken met allemaal foto's van jullie relatie en plekken waar jullie zijn geweest, samen met een leuk verhaaltje erbij.  

Voor je vriend is dit ook mogelijk. Maak een boekje met foto's en verhalen. Van bijvoorbeeld die ene keer dat hij moest overgeven bij jullie, midden in de woonkamer,waarna hij zei 'Zei het toch dat ik misselijk was'.    

In alle boekjes-zelfgemaakte dingen kun je altijd nog een cadeaubon stoppen of een soort van tegoedbon voor een massage of een dag dat je meehelpt (net zoals vroeger).

10. Helemaal gratis!

Dat zag je niet aankomen hé! Dat dit laatste idee helemaal gratis zou zijn. Ik heb onderhand best wel wat prijzige dingen benoemt. Het is natuurlijk wat je zelf wilt. Maar dit..... Dit vind ik misschien nog wel het beste cadeau.

Een (mid)dag / avond met z'n 2e. Kijk samen een film thuis of maak een mooie wandeling. Praat eens met elkaar hoe het gaat en wat hij voelt. Want ja, ook mannen hebben hier behoefte aan!

Ik hoop dat je wat leuke ideeën hebt gekregen! Tot volgende week.