6 dingen die je sowieso moet doen voor een goed nieuw jaar!

We willen allemaal (ieder jaar) weer goed beginnen. We stellen ons van alles voor en bedenken het één en ander. Maar in de loop van de tijd vergeten we het, hebben we er spijt van of lukt het ons gewoon niet. Met deze ideeën lukt het je gegarandeerd om een goed nieuw jaar in te gaan en er verder mee te werken.


Plannen

Het grootste probleem van dit alles is dat we niet plannen. 

We plannen de afspraak voor de tandarts en als de buurvrouw op bezoek komt, in de gezins kalender. Maar wanneer plannen we onze goede voornemens in? Om bijvoorbeeld meer te gaan sporten, gezonder te gaan eten of gewoon meer tijd voor jezelf vrij te maken. 

Het beste is om het jaar te beginnen met één gezamenlijke kalender voor het gezin en één schema met hoe jij je dag wil indelen. Dit doe je aan de hand van een schema op deze manier.

- Maar een Word schema, zoals hierboven gemaakt is. Vul ieder uur in wat je wil doen. Door dit georganiseerd op papier te hebben staan, kun je zien waar je vrij tijd over houd en waar je dus je voornemens kunt plaatsen.

Door een gezamenlijke familie kalender aan te schaffen, kan iedereen zien wanneer er iemand op bezoek komt of wanneer jullie weg gaan. Door een persoonlijk schema te maken weet je precies waar je tijd creëert en waar je dus je voornemens kan plaatsen. Zo maak je  duidelijk onderscheid tussen het gezin en jezelf.


Ontspullen

Wat is dit heerlijk! Een nieuw jaar beginnen met een opgeruimd huis. Door te ontspullen gooi je weg wat je niet meer nodig hebt en blijf alleen dat geen achter wat je echt nodig hebt. Door dit toe te passen zorg je ervoor dat je jezelf niet voor de voeten loopt. 

doneer de spullen die je niet/ nooit meer gebruikt of leuk vindt. Zoals het beeldje wat er al jaren staat of het oude servies je 'ooit' vast weleens van pas zou kunnen komen. Door dit te doen voel je je veel vrijer. 

Ook is het handig om sommige spullen gewoon weg te gooien en GOED opnieuw te beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld een maatbeker weggooien waar je de maten niet meer vanaf kan meten. Je kunt er voor gaan om weer dezelfde te kopen, maar je kunt ook een maatbeker kopen waar je door reliëf kan aflezen hoeveel je nodig hebt. Hierbij is het niet erg als de inkt vergaat en kun je de beker dus altijd gebruiken. 

nieuwjaars schoonmaak

De nieuwjaars- schoonmaak. Veel mensen hebben er wel eens van gehoord maar doen het eigenlijk nooit. Niet gewoon een schoonmaak waarbij je dingen afstoft en weer netjes neer zet. Maar echt een schoonmaak waarbij je ieder stukje pakt. Zo neem je bijvoorbeeld de verwarming, speelgoedkist en de plekken onder de bank mee. 

Ik zal later dit jaar nog wel verschillende post maken met hoe je elke kamer moet ontspullen en opruimen op een slimme manier.

Lekker tijd voor jezelf!

Ook dit is erg belangrijk. Laat je niet overwelmen door weer een heel nieuw jaar.

Hang je goede voornemens op zodat je er aan herinnerd word. 

Wat ook een grote aanrader is, is om een fotoboek te maken. Zelf doe ik dit van mijn zomervakanties, waarbij ik af en toe gewoon even lekker terugblik en alweer zin krijg in de volgende vakantie. 

Als laatst kun je ook een hele nieuw start maken. Laat je inspireren, ga voor jezelf. Niet al te egoïstisch natuurlijk maar kies een nieuwe kledingstijl, luchtje of misschien wel vrienden. Ook door vrienden en de reacties van mensen kun je jezelf weleens aanpassen, terwijl je dat zelf helemaal niet bent. 

Kies er dit jaar voor om jezelf te zijn, en geniet!